Prkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mm
Prkénko krájecí G21 buk 350 x 250 x 25 mm
Každý správný kuchař ví, že bez kvalitního krájecího prkénka se neobejde. I když existují krájecí a servírovací prkénka plastová, skleněná nebo keramická, nejlepším materiálem pro opravdu dobré krájecí prkénko je dřevo.
Hlavní přednosti
- Kvalitní dřevěné krájecí prkénko
- Chuťově neutrální bukové dřevo
- Přírodní materiál šetrný k ostřím nožů
- Vyrobeno v České republice
Dřevěné prkénko – nejlepší volba pro krájení, řezání, porcování i naklepávání
Již zmíněná skleněná či plastová krájecí prkénka se sice snadněji udržují, ale dřevěné prkénko je na řezání a krájení přeci jen nejlepší. Porcování masa nebo krájení zeleniny i tvrdých surovin na dřevěné destičce je šetrnější k nožům, dřevo netupí jejich ostří. Prkénko je praktičtější i při naklepávání masa paličkou.
Prkénko z bukového dřeva je sázka na jistotu
Dřevěná prkénka se vyrábějí z různých druhů dřeva, my jsme při výrobě prkénka G21 použili dřevo bukové pro jeho skvělé vlastnosti. Na rozdíl od dřeva dubového v sobě bukové dřevo nemá hořkost, která by se mohla přenést na potraviny, ani se nedá tak snadno znečistit a zabarvit, jako je tomu například u dřeva jasanového nebo lipového. Bukové prkénko je chuťově neutrální, tvrdé a odolné i správně hutné.
Jak pečovat o dřevěná krájecí prkénka
Aby vám dřevěné prkénko vydrželo co nejdéle, nemyjte je v myčce ani nečistěte saponáty. Při správné péči budete mít dřevěné prkénko v perfektním stavu i bez použití chemie. Stačí, když prkénko po každém použití opláchnete a necháte oschnout, krájecí desku můžete také vyčistit citronovou šťávou nebo octem. Dobré je dřevěné prkénko čas od času naolejovat rostlinným nebo minerálním olejem, aby dřevo nepřesychalo.
TIP: Před krájením krvavého masa můžete dřevěné prkénko namočit. Krev a šťáva z masa se nebudou do dřeva tak snadno vsakovat.
Specifikace
- Materiál: bukové dřevo
- Rozměry (Š x V x H): 350 x 250 x 25 mm
- Hmotnost: 1,6 kg